Het ecoplein werkt met een basisvisie voor het hele plein. Alle mensen die meedoen krijgen met dezelfde basisvisie te maken. Vanuit deze visie worden andere visies aangevuld vanuit verschillende aanvullende talenten en zoals de wet vereist. De basisvisie heeft als doel alle bedrijven/instellingen op het ecoplein te verbinden en met de natuur te verbinden. Zo blijven we op één lijn. Iedereen die aan de opbouw van het ecoplein wil meehelpen en iedereen die er werkt, is op de hoogte van deze visie. De visie heeft 5 basisprincipes. Je leert de visie dan ook in 5 stappen te voelen.

Het is belangrijk dat iedereen op de hoogte blijft van de visie en dat de visie bij elke keuze centraal staat. Je leert meer over de visie d.m.v. een workshop. Omdat samenwerking op grote schaal veel groei geeft, vragen wij deelnemers deze workshop elke twee jaar te herhalen.

De visie is een basisvisie. Er is voldoende ruimte voor iedereen voor eigen inbreng en ideeën. Omdat het slechts een richtlijn is maken andere mensen en ideeën de visie compleet! Jouw talent is de toegevoegde waarde. Zonder jouw talent heeft de visie geen enkele waarde omdat het een verbindende visie is.

De workshop
De workshop bestaat uit 5 ochtenden waarbij je leert over de 5 principes. De belangrijkste punten van de visie zijn dat jij centraal staat en over verbinding met anderen en met de natuur. Daarnaast staat centraal hoe je de basisvisie kunt gebruiken en hoe je hier eigen visies en regels aan toe kunt voegen. Dus je voegt een stukje eigenheid toe.

De inhoud
De 5 basisprincipes is een verkorte workshop van de visie. Je leert de 5 basisprincipes in vijf ochtenden. Elk principe leer je in jouw eigen leven toe te passen en vervolgens toe te passen binnen het ecoplein. Een mooie kans om jezelf en de ander te 'ontmoeten'.

Tijden
De ochtenden zijn van 10.00 uur tot 12.30 uur in Harderwijk. In de agenda vind je meer over de startdatum. Staat de startdatum er nog niet bij? Geef je dan toch op. Bij meerdere aanmeldingen start er weer een workshop.

Meedoen?
Iedereen kan meedoen. Je kunt meedoen omdat je mee wilt helpen aan de opbouw van het ecoplein. Maar je kunt ook meedoen omdat je jouw eigen project wil opstarten.

Bijdrage
Aan mensen die mee doen met de opbouw vragen wij een bijdrage van €175 p.p. per jaar. Dit bedrag gebruiken wij om het ecoplein op te kunnen bouwen. Deze workshop zit daar bij inbegrepen. Je krijgt voor dit bedrag de voordelen van ons netwerk. Wil je niet gebruik maken van deze voordelen? Omdat je bijv. daarna iets anders met de workshop wil gaan doen. Dan betaal je eenmalig het bedrag van €275. Heb je moeite met dit bedrag? Laat het ons weten. Lees hier meer over deze bijdrage.

Na de workshop
Als je de workshop hebt meegedaan dan kun je je bij één van de teams aansluiten.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden bij info@hetecoplein.nl

Wil je niet met het ecoplein meedoen en wel de workshop starten?
Heb je een eigen project? Of wil je een project starten wat totaal nieuw is en je zoekt een visie of richtlijnen om ergens mee te starten? Neem dan contact met ons op om te praten over de mogelijkheden.
Met dank aan Abby Mitchell voor het aanbieden van een aantal foto's.

Privacy verklaring