Geloof jij dat wij samen in staat zijn verandering aan te brengen binnen de zorg, kinderopvang en onderwijs? Ben jij iemand die iets wil betekenen voor mens, dier en natuur? Ben jij bereid samen te werken voor hogere doelen anders dan die voor jezelf?

Wij zoeken mensen die dit project op eigen wijze een warm hart willen toedragen. Kom gerust een keer langs om de sfeer te proeven.

Dit vinden wij belangrijk:
Wij vinden een hechte teamverbinding belangrijk. Wij mediteren in de teams en werken met een teamopbouw die speciaal voor het plein is geschreven. Naast samenwerken vinden we de persoonlijke kant van het team ook belangrijk.
Het is belangrijk dat je zelfstandig in teamverband kunt werken en het team kunt aanvullen. Beslissingen worden altijd gezamenlijk gemaakt.
Wij lossen problemen samen op. Naast zelfstandig zijn is het ook belangrijk dat je hulp kunt vragen en bieden.
Wij werken aan een positieve omgeving. Wij ondersteunen elkaar en moedingen elkaar aan te groeien en ruimer te denken.

Verschillende mogelijkheden om mee te doen
Op dit moment werken mensen op basis van vrijwilligheid mee dit project te realiseren. Je kunt meedoen aan het realiseren van de doelen van de stichting en meedoen aan de doelen van het plein. De stichting is voornamelijk gericht op het schrijven van een visie en heeft een bestuur nodig. Het Ecoplein is gericht op de bedrijven en instellingen. En daar werken coachen die de visie ondersteunen.

Hoe kun je meedoen?
Je kunt meedoen door een e-mail te sturen naar info@hetecoplein.nl  of te reageren op een van de vacatures. Schrijf daarin wat jouw motivatie is om mee te doen en hoe je ons team zou willen aanvullen (vanuit welk beroep of welke kwaliteiten). Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.(soms meerdere) Als er een wederzijde klik is, kun in instromen in een van de teams of in meerdere teams. Afhankelijk van jouw wensen.

Bijdrage
Wij vragen een jaarlijkse bijdrage. Klik hier voor meer informatie.  

De 5 basisprincipes van de visie
Het ecoplein werkt met een basisvisie. Deze heeft 5 basisprincipes die belangrijk zijn voor iedereen die meedoet. Als je mee wilt doen met het ecoplein kun je je inschrijven voor de workshop van deze 5 basisprincipes. Dit is noodzakelijk zodat alle teams met elkaar en met het ecoplein verbonden blijven. Meer over deze workshop? Klik hier.

Het doel van een team
Als team heb je eerst de 5 basispricipes geleerd. Vanuit deze basisprincipes maak je afspraken en plannen om deze basisprinicipes binnen het team verder uit te breiden in plannen en actie. Je schrijft samen de visie verder vanuit deze basisipricipes maar ook een werkplan en doelen. Hier wordt je bij geholpen door een teamcoach. Verder worden er vanuit Het Ecoplein punten aangereikt die uitgewerkt mogen worden. Bijvoorbeeld punten waar een concreet werkplan aan moet voldoen. Je maakt afspraken op basis van gelijkwaardigheid en gedragen besluitvorming. Als team ben je zelfsturend. Iedereen bepaald zelf welke taken hij of zij wil invullen.

Coaching?
Ervaring leert dat deze manier van werken veel verandering brengt bij mensen. Je zult er veel van leren en groeien. Om dit proces goed te begeleiden zijn er coachen in het team aanwezig waaronder een teamcoach. Daarnaast kun je eventueel persoonlijke begeleiding ontvangen als je dat wenst. Meer hierover lezen? Klik hier

Cursussen
In 2018 zal er een opleiding plaatsvinden voor teamcoachen die de teams van het ecoplein willen gaan ondersteunen. Deze teamcoachen spelen een belangrijke rol. Als teamcoach werk je met de 5 basisprincipes. Naast het begeleiden en opstarten van teams kun je mensen ook individueel begeleiden. Teamcoach worden? Klik hier

Samen groeien
Omdat op deze manier samenwerken nu eenmaal groei brengt zoeken wij mensen die het leuk vinden om aan zichzelf te werken en graag willen leren. Om die reden is ons doel regelmatig bijeenkomsten te plannen waarbij samen zijn en samen leren centraal staat. Gewoon leuke bijeenkomsten waar je veel over jezelf kunt leren maar ook over thema's binnen het ecoplein. Meedoen is vrijblijvend.
Met dank aan Abby Mitchell voor het aanbieden van een aantal foto's.