De stichting achter Het Ecoplein kan niet zonder goede teamcoachen die het proces begeleiden! Wij willen dat alles soepel verloopt en dat mensen zich gesteund voelen bij de opbouw van hun team. Ervaring leert dat alleen de intentie om mee te doen niet voldoende is om een team goed te laten stromen.

Er zijn ook verschillende talenten en omdat er geen hiërarchie is en de meeste dit wel gewend zijn, vinden zij het prettig dat er ondersteuning is. Tot nu toe is gebleken dat dit zeker zijn vruchten afwerp. Mensen voelen zich veiliger en meer gehoord. Tevens wordt het hele proces wat praktischer waardoor mensen zich meer kunnen richten op DOEN in plaats van DENKEN. Iedereen heeft altijd wel goede ideeën. Maar uitvoeren is een heel ander proces.

Op dit moment is er maar 1 teamcoach die niet al het werk alleen kan doen. Daarom gaan wij van start een aantal teamcoachen op te leiden tot er voldoende coachen zijn. Dus wil jij graag meewerken aan de opbouw van het plein als teamcoach? Het kan zijn dat de opleiding maar 1 of 2 keer plaatsvindt omdat er dan voldoende teamcoachen zijn binnen Het Ecoplein. (Wij zoeken op dit moment ong 8 personen.)


Wat is een teamcoach?
Een teamcoach binnen Het Ecoplein is iemand die in de teams aanwezig is als verbinder. De teamcoach heeft inzicht in de processen en veranderingen binnen Het Ecoplein, een team en bij een individu. Het Ecoplein is een grote organisatie en is een initiatief van een stichting. Als teamcoach werk je voor de stichting en help je mee alle individuele instellingen/bedrijven te ondersteunen, op te starten en te verbinden met andere bedrijven op het plein.

Als teamcoach wordt je opgeleid de volgende processen te ondersteunen:
Het integreren van de visie
Begeleiding van het groepsproces vanuit de 5 basisprinicipes
Begeleiding bij de samenwerking
Vertrouwenspersoon
Samenstellen van teams
Begeleiding als het team besluit dat een teamlid uit het team moet
Zakelijke begeleiding
Werken met een gedragen besluitvorming
Teams helpen van denken naar doen te gaan

Wat doet het team?
Het team krijgt een teamcoach aangewezen. Deze coach blijft aanwezig tot de 5 basisprincipes geïntegreerd zijn. De teamcoach is aanwezig tot deze aanwezigheid niet meer gewenst is omdat het team zelfstandig kan werken. Daarna kan een het team af en toe om een coach vragen. Een team kan ook een andere coach vragen om mee te doen. Het team bepaald zelf wie de teamcoach is.

Voor wie?
Wij zoeken teamcoachen die mee willen werken aan de opbouw van Het Ecoplein door als teamcoach te werken. Wij zoeken mensen met een passie om mensen te verbinden, bedrijven te verbinden en mensen die affiniteit hebben met alle thema's op Het Ecoplein.

Bezit jij de volgende kwaliteiten:
Je vindt het leuk om in ieder het positieve naar boven te brengen
Je kan iedereen in zijn waarde laten
Je kan je vinden in verschillende doelgroepen
Je hebt veel persoonlijke ontwikkeling gedaan of bent werkzaam als coach
Je bent bereid te leren van je teamleden
Je bent bereid verder te ontwikkelen

Stage
Om alles een beetje onder de knie te krijgen loop je tijdelijk stage bij een teamcoach die ervaren is. Waar en hoe lang dit is is in overleg. De stage is een verplicht onderdeel van de opleiding.

Meedoen?
Schrijf een motivatie naar info@hetecoplein.nl  en laat weten waarom jij in ons plein past! Wij nodigen jou uit voor een intake gesprek om te kijken of je bij een van onze teams past. Tijdens het gesprek overleggen we een aantal punten die van belang zijn om tot samenwerking te komen.

Bijdrage
De bijdrage voor de opleiding is €1095. Je bent 10 dagen aanwezig van 10.00 uur tot 15.00 uur. De juiste datum staat in de agenda. De opleiding wordt gegeven op 10 dagen op de zaterdag. Of 20 ochtenden op de vrijdagochtend.

Na de opleiding
Je start zelf een team binnen het ecoplein.
Je zorgt ervoor dat dit team opgestart wordt en begeleid wordt, afhankelijk van de behoefte van het team.
Je wordt lid van een teamcoachen team.
Je geeft de workshop "De 5 basisprincipes"
Je bent zelfsturend dus je gaat zelf op zoek informatie binnen het ecoplein om mensen binnen de teams te kunnen helpen, inspireren en adviseren.
Je blijft je verdiepen in bijscholing
Je bent een ervaring rijker en je staat meer in je eigen kracht
Je kunt alle leerervaring ook toepassen binnen andere activiteiten die je doet.


Dit zijn de (voorlopige) teams: (We gaan ervan uit dat het het er meer worden.)
Bestuur
Kind en gezin
Medische centrum
Kinderopvang
Basisschool
Dagbesteding
De tuinen
Buurtcentrum
Educatiecentrum
Bouw
Met dank aan Abby Mitchell voor het aanbieden van een aantal foto's.

Privacy verklaring