We werken met een team. Deze bepalen het kader van het team. We beslissen samen, werken aan teambinding en ieder lid is zelfsturend en gelijk aan elkaar. Wij laten ons inspireren door o.a. scrum, agile, geweldloze communicatie, gedragen besluitvorming, besluitvorming op basis van talent en andere methodes. Want samenwerking is leuk, inspirerend, uitdagend, in beweging en geeft je inzicht in jezelf.

Dit is wat wij een goede reden vinden om mee te doen
Je wordt deel van een leuk team. Samen werk je aan de creatie en uitwerking van het ecoplein en dit geeft veel persoonlijke ontwikkeling. Je leert binnen het team zelfsturend te zijn en daarmee mag je alles wat je is aangeleerd los leren laten. Wat er voor terug krijgt is meer plezier en ruimte.

Je werkt met een team bewuste mensen en iedereen krijgt ruimte om zelf in te vullen wat bewust is. Hier is geen leefregel voor. Je voegt voor ons iets toe aan het team en wij zijn blij jouw talenten te mogen ontvangen. Wij geloven niet in goed en fout en zien het als onze taak de veiligheid in de groep goed te handhaven zodat fouten maken niet meer als fout voelt, maar een groeimoment voor het hele team.

Wij werken er aan de sfeer in de groep gezellig te houden. Iedereen doet er toe en mag er zijn. Er is veel ruimte jezelf verder te ontwikkelen om zo op die manier leerervaring en werkervaring op te doen. We streven er naar dat iedereen in het team zich gehoord voelt en gewaardeerd. Daarvoor neemt ieder zijn verantwoordelijkheid. Kortom wij zijn een leuk team.
*   We gebruiken een methode voor gedragen besluitvorming *    We gebruiken ideeën uit scrum en agile
*   Ieder teamlid krijgt een taak of rol zoals omschreven in holacracy *   We komen regelmatig bijeen voor besprekingen.
 
Alles is onder leiding van een teamcoach. Deze krijgt hulp van een Agile coach.

Nieuwe frisse energie
Het hele plan op zich is natuurlijk heel vernieuwend. We zetten samen iets neer voor de samenleving waarbij mens, dier en natuur een belangrijke inspiratie voor het plein zijn. We werken niet met een baas die opdrachten geeft, mensen krijgen binnen het team ruimte hier zelf invulling aan te geven. Wij werken niet samen voor de winst en salaris maar wij werken samen en als we dit op een fijne manier doen vloeit hier winst uit voort. Dat is niet het enige wat vernieuwend is, zo'n plan zet je natuurlijk niet op de oude manier neer. Zoiets vraagt een hele nieuwe visie over de uitvoering van dit plan. Dat kan alleen maar met een goed team die weet hoe we deze nieuwe energie kunnen vormgeven en de verandering die daardoor ontstaat kan dragen. Dat gaat natuurlijk niet zonder groei.

De plannen worden geschreven door 1 persoon binnen het team. Deze heeft hulp van een bureau wat zelf plannen en projecten schrijft op sociaal/maatschappelijk niveau.

Hoe kun je meedoen?
Wordt jij enthousiast van ons plan? Dan ben je welkom voor een oriënterend gesprek. Maak je geen zorgen dat je nog niet weet hoe je mee kunt doen of wat je kunt doen. Want dat is op dit moment helemaal niet aan de orde. Als je onderdeel van het team wordt leer je samen te creëren en beslissingen te nemen. Binnen het team liggen een aantal taken, je kunt zelf kiezen welke taken je wilt doen. Dit is een kans voor jou om je verder te ontwikkelen en je skills uit te breiden. Maar ook om je eigen vaardigheden en talenten met ons te delen. Wat wij zeer op prijs stellen. Als jij een passie hebt om je verder te ontwikkelen dan pas je goed bij ons team.

Voorgesprekken
Als je je aanmeld zal er een gesprek plaatsvinden. Soms zijn dat meerdere gesprekken om te kijken of je bij een team past.
Met dank aan Abby Mitchell voor het aanbieden van een aantal foto's.

Privacy verklaring